Τίτλος Βιβλίου – Book Title
|
Διαιτητική του Ανθρώπου –Dietetics
|
|
Τύπος Βιβλίου – Book Type
|
Έντυπο Βιβλίo – Printed Book |
|
Συγγραφέας – Author
|
Ιατρός Σταύρος Τ. Πλέσσας Καθηγητής Φυσιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών και ΤΕΙ Αθήνας Εκδότης των Περιοδικών “Επιθεώρηση Κλινικής Φαρμακολογίας και Φαρμακοκινητικής” – Ελληνική Έκδοση και “Review of Clinical Pharmacology and Pharmacokinetics” – Διεθνής Έκδοση – Stavros T. Plessas MD Professor of Physiology, University of Athens and Technological Educational Institution (T.E.I) of Athens Editor-in-Chief of Journals “Epitheorese Klinikes Farmakologias και Farmakokinetikes” – Greek Edition and “Review of Clinical Pharmacology and Pharmacokinetics” – International Edition |
|
Παραπομπή – Citation
|
Πλέσσας Σ. Τ.: Διαιτητική του Ανθρώπου, Εκδόσεις Φάρμακον Τύπος, Αθήνα, 2010 Plessas S. T.: Dietetics , Pharmakon Press Publications, Athens, 2010 |
|
Έτος Έκδοσης –
Publication Year |
2010
|
|
Γλώσσα Πλήρους Κειμένου – Full Text Language
|
Ελληνικά – Greek |
|
Αριθμός, Μέγεθος Σελίδων -Number, Size of Pages
|
356 , Α4
|
|
40 € + έξοδα αποστολής – |
||
Λέξεις κλειδιά – Keywords
|
Διαιτητική, Δίαιτα, Σωστή ή Υγιεινή Δίαιτα, Υδατάνθρακες, Λιπίδια: Λίπη και Λιποειδή, Αμινοξέα, Πρωτεΐνες, Πυρηνικά Οξέα, Γλυκοπρωτεΐνες, Βιταμίνες, Ανόργανα Στοιχεία, Ύδωρ, Υδατικά Διαλύματα, Βάρος Σώματος, Ένζυμα, Συστατικά Τροφής, Πέψη και Απορρόφηση στο Γαστρεντερικό Σωλήνα, Μεταβολισμός και Ενέργεια, Ενεργειακές Ανάγκες του Οργανισμού, Διατροφή Ομάδων Ατόμων, Τρόφιμα, Κρέας και προϊόντα του, Διαιτολόγιο, Συντήρηση Τροφίμων, Βασικές Αρχές Μαγειρεύματος, Yγιεινή της Διατροφής, Καφεΐνη, Βιβλιογραφία
|
|
Λοιποί Όροι – Other Terms
|
βιβλίο, ιατρική, βιβλίο ιατρικής |
|
Πρόλογος – Foreword
|
Πρόλογος Τέταρτης Έκδοσης Ιατρός Καθηγητής Σταύρος Τ. Πλέσσας Αθήνα, 2009 |
|
Περιεχόμενα – Contents
|
Κεφάλαιο 1 |
Κεφάλαιο 6
Βιταμίνες Κεφάλαιο 7 Ανόργανα Στοιχεία Κεφάλαιο 8: Διαιτητικές Ίνες Κεφάλαιο 9 Ύδωρ και Υδατικά Διαλύματα Κεφάλαιο 10 Βάρος Σώματος: Ελάττωση, Αύξηση, Απίσχναση και Διαιτητική Λιπώδης Συνδετικός Ιστός Λίπος του Σώματος Φυσιολογία του λιπώδους ιστού Λιποκύτταρο Αύξηση βάρους σώματος: Υπερβαρία και Παχυσαρκία Αντιμετώπιση της Παχυσαρκίας Διαιτητική θεραπεία της παχυσαρκίας Σωστές διαιτητικές συνήθειες Άσκηση και ελάττωση βάρους Χειρουργική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας Σωματική άσκηση και αντιμετώπιση της παχυσαρκίας Κινησιολογία της άσκησης Απίσχνανση Κεφάλαιο 11 Ένζυμα Κεφάλαιο 12 Πέψη και Απορρόφηση Συστατικών της Τροφής στο Γαστρεντερικό Σωλήνα Βασικές αρχές πέψης και απορρόφησης τροφών στον πεπτικό σωλήνα Πέψη και απορρόφηση υδατανθράκων Πέψη και απορρόφηση των πρωτεϊνών Πέψη και απορρόφηση λιπών Απορρόφηση θρεπτικών ουσιών από το παχύ έντερο |
Κεφάλαιο 13
Μεταβολισμός και Ενέργεια Μεταβολισμός υδατανθράκων Μεταβολισμός λιπών Μεταβολισμός πρωτεϊνών Κεφάλαιο 14 Ενεργειακές Ανάγκες του Οργανισμού Ενεργειακό περιεχόμενο των τροφών Κατανάλωση ενεργείας Μέτρηση της ενεργείας της τροφής Υπολογισμός της ενεργειακής αξίας των θρεπτικών ουσιών Κεφάλαιο 15 Διατροφή Ομάδων Ατόμων Διατροφή παιδιών Διατροφή για ενήλικες Διατροφή κατά την εγκυμοσύνη Διατροφή κατά τη γαλουχία Διατροφή για άτομα τρίτης ηλικίας Μυϊκή εργασία και διατροφή Διατροφή των αθλητών Διατροφή και καιρικές και κλιματολογικές συνθήκες Κεφάλαιο 16 Τρόφιμα Κρέας και προϊόντα του Ιχθύες – μαλάκια – καρκινοειδή Γάλα Τυρός Μέλι Ποτά Κεφάλαιο 17 Σχεδιασμός Ατομικού και Οικογενειακού Διαιτολογίου Ατομικό σιτηρέσιο Οικογενειακό σιτηρέσιο |
Κεφάλαιο 18
Συντήρηση Τροφίμων Ξήρανση των Τροφίμων Λυοφίλιση Κάπνισμα Αλάτισμα Ψύξη και κατάψυξη Κονσερβοποίηση και εμφιάλωση Κλασματοποίηση Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της συντήρησης τροφίμων Κεφάλαιο 19 Βασικές Αρχές Μαγειρεύματος Μεταβολές στα συστατικά των τροφίμων κατά το μαγείρευμα Μαγείρευμα των κυριότερων ομάδων τροφίμων Κεφάλαιο 20 Yγιεινή της Διατροφής Νοσήματα μεταδιδόμενα με τρόφιμα Κοινωνικοί έλεγχοι υγιεινής της διατροφής Υγιεινή της διατροφής της οικογενείας Κεφάλαιο 21 Καφεΐνη Καφές και καφεΐνη Φαρμακολογικές δράσεις Κεφάλαιο 22 Ειδικές Δίαιτες Γενικά Επιμέρους ειδικές δίαιτες Βιβλιογραφία Παραρτήματα |
|
Αναφορές – References
|
Apfelbaum M., C. Forrat, P. Nillus: Diététique et Nutrition. Masson, Paris, 1991 Bender D.A.: Introduction to Nutrition and Metabolism. CRC Press, London, 2008 Boron W.F., Boulpaed E.L.: Medical Physiology – A Cellular and Molecular Approach. Elsevier Saunders, Philadelphia, Pennsylvania, 2005 Campbell I., Haslam D.: Obesity. Churchill Livingstone, London, 2005 Chappuis P.: Les Oligo-éléments en Médecine et en Biologie. Editions Médicales Internationales, Paris, 1991 Drummond K.E.: Nutrition for Foodservice and Culinary Professionals. John Wiley and Sons, New Jersey, 2007 Escheleman M.M.: Introductory Nutrition and Diet Therapy. J.B. Lippincott, 1991 Fricker J.: Maigrir. Editions Odile Jacob, Paris, 1993 Goodman and Gilman’s: The Pharmacological Basis of Therapeutics. McGraw-Hill, 2006 Gropper S.S., Smith J.L., Groff J.L.: Advanced Nutrition and Human Metabolism. 4th Edition, Thomson – Wadsworth, 2005 Krause’s: Food Nutrition and Diet Therapy. Saunders, 1992 Leonhardt H.: Εσωτερικά Όργανα. Σε: Εγχειρίδιο ανατομικής του ανθρώπου με έγχρωμο άτλαντα (W. Kahle, Leonhardt H., Platzer W.): Ιατρικές Εκδόσεις Λίτσας, Αθήνα,1985 Mahan L.K., Escott-Stump S.: Krause’s Food and Nutrition Therapy. Sanders Elsevier, St Louis, Missouri, 2008 Moore M.C.: Nutrition and Diet Therapy. Mosby, New York, 1993 Morris J.: ABC of Eating Disorders. Wiley-Blackwell, BMJ, West Sussex 2008 National Research Council: Recommended Dietary Allowance: RDAs, 10th Edition, Washington, 1989 Nelson D.L.,Cox M.: Lehninger: Principles of Biochemistry. 5th Edition, Freeman and Co, New York, 2008 Αρχοντάκης Σ.Κ.: Παχυσαρκία και Κυτταρίτιδα: Οι συμπληγάδες της ομορφιάς. Εκδόσεις Αδελφοί Βλάσση, Αθήνα, 2003 Κατσιλάμπρος Ν.: Κλινική Διατροφή. Εκδόσεις Βήτα, Αθήνα, 2006 Καφάτος Γ.Α.: Παχυσαρκία: Πρόληψη και Αντιμετώπιση. Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, Αθήνα, 2002 Μανιός Γ.: Διατροφική Αγωγή: Από τη Θεωρία στην Πράξη. Ιατρ. Εκδ. Πασχαλίδης, Αθήνα 2007 Πλέσσας Σ.Τ.: Ειδικές Δίαιτες. Εκδόσεις Φάρμακον-Τύπος, Αθήνα, 1994 Πλέσσας Σ.Τ.: Παχυσαρκία και Κυτταρίτιδα. Εκδόσεις Φάρμακον-Τύπος, Αθήνα, 2007 Πλέσσας Σ.Τ.: Φυσιολογία του Ανθρώπου: Αίμα και Συστήματα Άμυνας του Οργανισμού. Εκδόσεις Φάρμακον-Τύπος, Αθήνα, 1995 Πλέσσας Σ.Τ.: Φυσιολογία του Ανθρώπου: Φυσιολογία του Κυττάρου. Εκδόσεις Φάρμακον-Τύπος, Αθήνα, 1994 Πλέσσας Σ.Τ.: Φυσιολογία του Ανθρώπου: Φυσιολογία του Αναπνευστικού Συστήματος. Εκδόσεις Φάρμακον-Τύπος, Αθήνα, 1995 Πλέσσας Σ.Τ.: Φυσιολογία του Ανθρώπου: Φυσιολογία του Κυκλοφορικού Συστήματος. Εκδόσεις Φάρμακον-Τύπος, Αθήνα, 1997 Πλέσσας Σ.Τ.: Φυσιολογία του Ανθρώπου: Φυσιολογία του Πεπτικού και του Ουροποιητικού Συστήματος. Εκδόσεις Φάρμακον-Τύπος, Αθήνα, 1998 Πλέσσας Σ.Τ., Πλέσσας Σ.Τ.: Αυτακοειδή: ακόρεστα λιπαρά οξέα και εικοσανοειδή. Επιθεώρηση Κλινικής Φαρμακολογίας και Φαρμακοκινητικής 5: 75 (1987) Πλέσσας Χ.Τ., Πλέσσας Σ.Τ.: Υπερλιπιδαιμία: Ειδική δίαιτα ή/και φάρμακα. Επιθεώρηση Κλινικής Φαρμακολογίας και Φαρμακοκινητικής 6: 67 (1988) Πλέσσας Χ.Τ., Πλέσσας Σ.Τ.: Καφεΐνη: Βιολογικές δράσεις. Επιθεώρηση Κλινικής Φαρμακολογίας και Φαρμακοκινητικής 3: 7 (1985) Πλέσσας Χ.Τ., Πλέσσας Σ.Τ., Μπενάκης Α.: Πολυακόρεστα ω-6 λιπαρά οξέα και εικοσανοειδή. Προέλευση, Βιοχημεία, Φαρμακολογία και ρόλος τους σε φυσιολογικές και σε παθολογικές διεργασίες. Σύγχρονη θεώρηση. Επιθεώρηση Κλινικής Φαρμακολογίας και Φαρμακοκινητικής 14 (Συμπλήρωμα): 5-26 (1996) Πλέσσας Σ.Τ., Καραγιαννάκος Π., Κουρούπης Μ.Α., Διαλυνά Μ., Τσαούλα Ε., Πλέσσας Χ.Τ.: Ρόλος του ασβεστίου στην πρόληψη χρόνιων παθολογικών καταστάσεων. Επιθεώρηση Κλινικής Φαρμακολογίας και Φαρμακοκινητικής 8: 135 (1990) Simopoulos A.P.: Omega-3 fattyacidsfromfishandfishoils: Nutritional and health effects. Epitheorese Klinikes Farmakologias kai Farmakokinetikes, International Edition 1: 23 (1987) Σιμοπούλου Α.Π.: Ωμέγα-3 ακόρεστα λιπαρά οξέα. Θεώρησή τους το 1989. Επιθεώρηση Κλινικής Φαρμακολογίας και Φαρμακοκινητικής 7: 67 (1989)
|